Over deze site

Almere, met zijn 200.000 inwoners, kent een grote verscheidenheid aan groen. Deze website informeert de Almeerse bevolking over de bijzondere groene kwaliteiten van hun stad.

Op stadsniveau is er, tussen de stadsdelen, een groot samenhangend netwerk van groen en water met daarin op de natuur gerichte attracties zoals natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, de landschapskunstwerken De Groene Kathedraal en Polderland Garden of Love and Fire, het Museumbos, bezoekerscentrum De Trekvogel, en nog veel meer.

Op kleinere schaal liggen in de buurten de stadsparken. Deze website richt zich juist op deze parken, kleine oases, die bewoners dicht bij huis de mogelijkheid bieden even te ontsnappen aan de drukte van alledag.

Per park (standopname 2015) ziet u op deze site welke voorzieningen in het park te vinden zijn, wie de ontwerpers waren en welke bewonersgroepen zich ontfermen over een park.

De Parkenfolder en deze website zijn gemaakt door Vereniging Buitenstad in samenwerking met de Gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, Stad & Natuur Almere, Staatsbosbeheer en Kunstlinie Almere Flevoland.

Gerda Lenselink, voorzitter Vereniging Buitenstad

Colofon

Tekst en redactie: Vereniging Buitenstad
Cartografie: Dienst Stedelijke Ontwikkeling
Grafische vormgeving: Kiezels
Schaal overzichtskaart: ca. 1 : 45.000
Schaal detailkaarten: ca. 1 : 16.000
Standopname: 2015

De kaarten op deze website zijn gebaseerd op de nota Kleur aan Groen (2014), Gemeente Almere.

Hoewel aan de samenstelling van de kaarten de grootst mogelijke zorg is besteed, kan de Vereniging Buitenstad niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden.

www.buitenstad.nl